top of page

NOTÍCIES & EVENTS

Segueix el bloc de l'Eduard
L'Eduard participa de tant en tant en events i ponències, especialment al voltant de la vida cultural montblanquina.
L'any 2016 l'Eduard ha assumit la direcció de la revista cultural El Foradot. Així ens ho explicava a Laveujovetv.cat i en la presentació oficial al Museu-Arxiu
El 2016, l'Eduard a acudit  la seva cita anual amb la Vila del Llibre de Bellprat. Aquest any ha participat com a moderador d'una taula rodona amb autors.
El programa "Els divendres de" de TV3 visita Montblanc
L'Eduard  en va ser el Recomanador.

Durant la Setmana Medieval al Sant Jordi de 2016, el programa "Els Divendres" es va desplaçar a la vila. Com és habitual, algú de la població visitada va passejar-nos pels llocs que un no pot perdre's en visitar-la. En aquest cas, l'Eduard ens va passejar tant pels millors llocs de la Conca com pels racons imperdibles de Montblanc.

Cliqueu per veure el programa

Safrània. Montblanc, Novembre de 2015.
Exposició "El Montblanc dels anys de l'aiguardent".

 

En el marc de la Fira Safrània a Montblanc, els visitants van poder contemplar l'exposició "El Montblanc dels anys de l'aiguardent" a partir de fotografies inèdites de Lucien Roisin, comisariada per Eduard Contijoch.      

Notícia recollida a la premsa local

Notícia recollida    a TAC 12 TV

    Entrevista a Ràdio Montblanc

Entrevista a la Veu    Jove de la Conca

  Notícia recollida al TN Comarques de TV3

Cliqueu per veure-la

El 14 de Novembre, a la sala de les Corts al Centre Anselm Turmeda, Eduard Contijoch donà una conferència al voltant de l'exposició i detalls inèdits de les fotografies

Cliqueu per veure-la

Ressenya de l'acte

Diumenge, 14 de juny de 2015 al Museu Arxiu de Montblanc
Recuperant la memòria de Ramon Cantó.

 

En el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, sota l’impuls de l’investigador Eduard Contijoch, l’Arxiu Comarcal i el Museu Comarcal van organitzar l’acte d’homenatge a la figura de Ramon Cantó (1844-1907)      

L'acte fou presentat per Josep Andreu, alcalde de Montblanc i les xerrades foren a càrrec d'Eduard Contijoch i l'historiador i director de l'Arxiu comarcal, Josep Maria Porta.

A l'acte assistiren el Jordi Agràs Estalella, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i descendents de Ramon Cantó.

Imatge del moment més emotiu de l’acte en què Contijoch i l’alcalde Andreu van fer-li entrega  simbòlica d’una còpia del plànol que Cantó regalà a la vila de Montblanc pocs anys abans de morir.

Dissabte, 6 de juny de 2015 a Bellprat.
8ª edició de la Vila del Llibre.
Presentació del llibre "El Convent" i Taller de Genealogia

La població de Bellprat ha celebrat aquest any la vuitena edició de la Vila del Llibre amb presentacions editorials, tallers, venda de llibres nous i de vell, activitats infantils, etc. Un bon motiu per visitar-la.

El passat 6 de juny, en el marc de la Vila del Llibre de Bellprat, Eduard Contijoch presentà la seva novel.la "El Convent" i impartí un Taller de Genealogia per explicar com fer el propi arbre genealògic.

La presentació comptà amb nombrosos assistents entre els quals s'hi trobaren alguns montblanquins. 

La sessió fou molt interactiva i en tot moment el públic present participà amb comentaris i preguntes al voltant de com començar a construir el seu arbre genealógic.

Dissabte, 11 d'abril de 2015 a Sant Cugat.
Venda i signatura de llibre "El convent" a la Taula d'Escriptors de Sant Cugat

Les novetats editorials de 30 autors han estat les protagonistes de la 3a Taula d'Escriptors de Sant Cugat amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Presentació del llibre "El Convent".

 

El dia 1 de novembre a les 13.00h es presentà el llibre "El Convent" al centre cultural "Anselm Turmeda" al claustre del convent de Sant Francesc de Montblanc. On millor que al convent que dóna nom al llibre? L'acte fou presentat per l'alcalde de la vila, senyor Josep Andreu, l'historiador, Dr. Valentí Gual i el senyor Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona.      

Nombroses persones tant de la vila com vingudes d'altres indrets assitiren a l'acte.

El Montblanc de fa un segle a través de les fotografies.

22 de febrer de 2015 al Museu-Arxiu de Montblanc

 

Repàs als canvis que ha experimentat la vila de Montblanc en els darrers cent anys testimoniats per les fotografies que diferents autors han anat fent dels prncipals edificis i carrers al llarg dels anys. (Clicar la imatge per veure l'enregistrament de l'acte).

La destrucció del Convent de Sant Francesc.

5 d'octubre de 2013

 

En aquesta conferència es van presentar els principals fets associats a la destrucció del convent, des de la Guerra del Francès fins a la seva desamortització l'any 1872 en que passà a mans privades. La conferència tingué lloc a la sala d'actes del Museu Arxiu de Montblanc.

L'empresa Alcohols Contijoch de Montblanc: una fàbrica instal·lada en un antic convent. (1882-1951)

 

27-28 de setembre de 2013

 

En el marc de les Jornades d'Estudi que tingueren lloc al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, s'analitzaren diferents aspectes al voltant del vi, de les vinyes i el corporativisme vitivinícola a Catalunya. Un dels treballs presentats fou aquest sobre la fàbrica allotjada durant dècades al convent de Sant Francesc.

La família Contijoch a Montblanc: Un segle i mig d'història

 

13 d'abril de 2013

 

Els Contijoch arribaren a Montblanc un 22 de gener de 1864, tot just fa un segle i mig, provinents de Barberà de la Conca. D'ençà i durant generacions, s'adaptaren a la vila d'acollida fins al punt de convertir-se en una de les famílies més influents durant dècades.

La família Contijoch: quatre segles d'història a Barberà de la Conca

 

21 d'abril de 2012

 

Els primers rastres documentals revel·len que el cognom Contijoch apareix a Barberà de la Conca a mitjans del segle XV. La genealogia permet reconstruir la història de les diferents branques familiars des del 1675 fins a l'actualitat cobrint tots i cadascun dels barberencs que han portat aquest cognom. Aquesta ponència presentà tota la informació recollida relacionant-la amb la història de Barberà i posant de manifest l'estreta relació de l'evolució dels pobles amb la de la gent que els habita.

bottom of page