Els continguts del Foradot número 113

Veieu alguns dels continguts del nou exemplar de la revista.

Els propers 25, 26 i 27 d'octubre a la Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc tindran lloc les I Jornades Internacionals d'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península ibèrica amb motiu del XX aniversari de la Declaratòria de Patrimoni Mundial .

Entrant a la vila per la Muralla de Santa Tecla ens trobem a mà dreta un edifici enretirat uns metres de la muralla: és cal Sugranyes. A les nostres pàgines trobareu la història de l'edifici, de la família que el va construir i de la fàbrica d'alcohol que va allotjar. 

ENTREVISTEM EL DOCTOR ENRIC SÀNCHEZ-CID

Quants montblanquins no han vingut al món de la mà d'aquest doctor que un bon dia va aterrar a a vila i s'hi va quedar una pila d'anys oferint-nos un servei que havíem d'anar a buscar muntanyes enllà? Però no només ens va portar la seva medicina, ens va regalar una mica de tot.

Sembla que darrerament ens n'estem adonant que Montblanc va donar al món un gran pintor que es deia Matíes Palau Ferré. Exposicions, llibres, espais al Museu. Aquest estiu, fins i tot l'amic Màrius Serra s'ha fet ressò de les seves pintures en un repte que ha plantejat als seus seguidors d'Instagram.

Capellà, historiador, escriptor de ploma ben esmolada i, fins i tot, restaurador del matrimoni de Sant MIquel quan Montblanc encara ni se'l creia. Diumenge 29, es presenta la biografia i recopilació de l'obra de mossèn Pau Queralt portada a terme per Ramon Requesens. Mossèn Queralt, un personatge que cal reivindicar de la història de la vila. 

A més d’altres continguts nous i els de sempre: les Notícies de la Vila, les del Consell Comarcal, els llibres més venuts, allò que ens expliquen els montblanquins... una mica tot plegat. Tot el que afecta la vida dels montblanquins i els conquencs.

Tot això i molt més al Foradot d'aquest mes. El que fa número 113.

Ja és als quioscs de Montblanc i en breu a les bústies dels subscriptors.

Si t'hi vols subscriure, escriu-nos a

 

info@elforadot.cat

© 2018. El Foradot

info@elforadot.cat

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now